logologologologo
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΕΦ
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
✕

Δωρεάν αναλύσεις ελαιολάδου

  • Home
  • ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δωρεάν αναλύσεις ελαιολάδου
Πρόσκληση σε εκπαιδευτική συνάντηση
21 Νοεμβρίου, 2019
Μια νέα προσέγγιση για το σύστημα δακοκτονίας
12 Δεκεμβρίου, 2019
5 Δεκεμβρίου, 2019

Η προστασία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ πρέπει να αποτελεί μέριμνα όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή του.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του ΑΣ Μυλοποτάμου χαιρετίζει την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει μέσα από το ερευνητικό έργο QuaAuthentic_GR  για την αποφυγή της νοθείας στο ελαιόλαδο και παροτρύνει τους παραγωγούς του ΑΣ να συμμετάσχουν σε αυτό στέλνοντας δείγματα ελαιολάδου στο ΓΠΑ για δωρεάν ανάλυση.

Όσοι από τους παραγωγούς του ΑΣ Μυλοποτάμου επιθυμούν να στείλουν δείγματα ελαιολάδου για ανάλυση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι μονοποικιλιακό και πιο συγκεκριμένα από την ποικιλία κορωνέικη.
  • Το δείγμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 ml
  • Το δείγμα θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρωτόκολλο δειγματοληψίας

Οι αναλύσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στα εξής χαρακτηριστικά: Οξύτητα, Υπεροξείδια, Σταθερά Κ, Δείκτης διάθλασης και Προφίλ λιπαρών οξέων

Ο παραγωγός επιβαρύνεται μόνο με τα έξοδα αποστολής του δείγματος στη διεύθυνση: .

Ινστιτούτο Prolepsis

Φραγκοκλησιάς 7

Μαρούσι Τ.Κ. 151 21

Υπ’ όψιν κυρίας Κούβαρη

Το ερευνητικό έργο  QuaAuthentic_GR  αποσκοπεί στη διασφάλιση της αυθεντικότητας και γνησιότητάς των βασικών τύπων  ελληνικού ελαιολάδου μέσω της δημιουργίας ενός προφίλ χαρακτηριστικών για κάθε ελαιόλαδο με βάση τη γεωγραφική και βοτανική του προέλευση.

Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου προφίλ εκτιμάται ότι ο έλεγχος των προϊόντων ελαιόλαδου ως προς την αυθεντικότητα και την ποιότητά τους θα είναι πιο εύκολος και αποτελεσματικός.

Το πρόγραμμα QuaAuthentic_GR υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και εθνικούς πόρους και σε αυτό συμμετέχουν το Ινστιτούτο Prolepsis, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου ΕΡΓΑΝΑΛ και ο ΣΕΒΙΤΕΛ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Κούβαρη στο Ινστιτούτο Prolepsis τηλ. 2106255700.

Share
0
admin
admin

Related posts

8 Δεκεμβρίου, 2022

Ένα ακόμη πρόγραμμα εργασίας ΟΕΦ ολοκληρώνεται με επιτυχία


Read more
5 Δεκεμβρίου, 2022

Έδαφος: Η επιβίωση μας εξαρτάται από αυτό


Read more
26 Νοεμβρίου, 2022

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς


Read more

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και την Ελλάδα Καν.(ΕΚ) 611/2014 και 615/2014, Δράση ΣΤ.ΙΙ.1. του εγκεκριμένου προγράμματος με την υπ’ αριθ. 1802/36612/31.03.2015 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Α.Σ Μυλοποτάμου 2020-2021